Web Sitelerini kullanılan teknoloji bakımından, statik web siteleri ve dinamik web siteleri olmak üzere iki gruba ayırmak mümkündür.

Dinamik Web Siteleri

Dinamik web siteleri kısaca, asp, php gibi programlama dilleriyle yazılmış ve site sahibinin içeriğini kendisinin oluşturmasına imkan veren web siteleri anlamına gelmektedir. Dinamik sitelerde bilgileriniz bir veri tabanında saklı tutulur ve istenildiği zaman kolayca düzenleme yapılabilir.

Dinamik Web Sitesi Alt Yapisi ;

  • Kolay kullanılabilen arayüz,
  • Otomatik olarak arama motorlarının çalışma mantığına uygun sayfa üretmenizi sağlayan,
  • Sınırsız sayıda dil seçeneği, kategori,içerik ve resim ekleme imkanı veren,

bir altyapiya sahip olurlar.

Statik Web Siteleri

Statik web siteleri sürekli düzenleme imkanı olmadığından dolayı , site içeriğinin sik sik düzenlenmesinin gerekmediği, daha sinirli sayıda sayfadan oluşan, ziyaretçi etkileşimin olmadıği, tanıtım ve bilgi amaçlı olarak inşa edilen siteler için kullanılabilecek bir sistemdir.

Statik web sayfalarını güncellemek için siteyi oluşturan sayfalara müdahale ettikten sonra tekrar internet ortamına aktarmak gerekmektedir. Dinamik sitelere oranla maliyeti daha düşük olup daha çok bilgi ve tanıtım amaçlı web sitesi talebinde bulunan şirketler için kullanılmaktadır.

Statik siteleri oluşturan sayfaların mantığı daha farklı olduğundan düzenlenmesi gereken bir bilgi, siteyi olusturan her sayfa için ayri ayri yapildigindan dinamik sitedeki pratiklikten burada pek bahsedilemez. Ayrica müsteri tarafindan istenildigi anda, pratik bir sekilde yeni bilgilerin eklenmesine de imkan saglamadigi için, bu tür siteler gün geçtikçe yerini dinamik sitelere birakmaktadir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir